Vino Vino: heerlijke tapas in bluesy kroeg

Onlangs vroeg een sympathiek koppel toeristen me naar een goeie tapasbar in Brugge.

Meteen dacht ik aan het handjevol Spaanse restaurants die de Brugse binnenstad rijk is (Sol y Sombra, Bodega Lorena's,...) en waar we zelf wel eens gaan wanneer we zin hebben in Spaanse tapas én niet naar Spanje kunnen.
Maar nee... het koppel was in het culinaire Brugge niet op zoek naar een Spaans restaurant.
En nee... het waren geen hispanics met nood aan iets vertrouwds uit het thuisland zoals wij Belgen in 't buitenland dikwijls verlangen naar een koel Belgisch biertje of friet met mayo.
Tja... een goeie Brugse tapasbar?
Zou ik die bluesy bruine kroeg met heerlijke tapas in de Grauwwerkersstraat voorstellen?

Dat Achim Vandenbusssche kan toveren met smaken in de keuken wisten we al van toen hij kok was in bierrestaurant Den Dyver.
Wanneer Achim en zijn vriendin Kelly vorig jaar de Vino Vino van immer goedgemutste Rick en Kaatje overnemen, twijfelt niemand eraan dat zij hun eigenzinnige stempel zullen drukken op de gemoedelijke jazzy bruine kroeg. Het duurt niet lang voordat de lekkere Spaans/Brugse tapas tot een hoger culinair niveau getild worden. Ook de bierkeuze wijzigt en er komt een veel ruimer gin aanbod. Ben jij wijnliefhebber die omwille van de naam Vino Vino in de bar terechtkomt en vind je de wijnselectie te beperkt, dan raad ik je wijnbar Est aan.

Ondertussen kregen enkele tapas toppertjes zoals zachtgegaard buikspek met pickels, 2 Agnusbeef burgertjes, met smaak bereidde groente, fish & chips, verse calamares op wijze van de chef,... een vaste plaats op de kaart, die origineel verpakt is in een nostalgische LP platenhoes. De seizoensgebonden tapassuggesties kan je lezen op een krijtbord.Het typische 'bruine kroeg interieur' is weinig veranderd en behoudens een laagje verf nu en dan, mag dat wat mij betreft zo blijven.  En last but not least de jovialiteit van de uitbaters Achim en Kelly, doen mij Rick en Kaatje bijna vergeten.

Ja!  Ik durf die bluesy bruine kroeg, alias tapasbar Vino Vino, 
zeker aanraden aan sympathieke toeristen en locals.

Nu er recent een nieuwe keuken geïnstalleerd is, kan de Vino Vino alleen maar nóg beter worden ;-)

Hou je ook van live music? Dan is Vino Vino bar elke 3de woensdag van de maand the place to be!

Vino Vino
Grauwwerkersstraat 15
8000 Brugge
geen website


2 opmerkingen: