Wandelzoektocht "Slenteren langs mooie plekjes"Slenteren langs mooie plekjes

Deze namiddag staat er niets specifiek in mijn agenda. 
De zon lokt me uit huis en na een kort bezoekje aan het toeristisch infokantoor kom ik buiten met de wandelzoektocht “Slenteren langs mooie plekjes” van de Koninklijke Rally- en Zoektochtenclub.   Het is duidelijk niet de eerste keer dat KRC een wandelzoektocht organiseert, de voorafgaandelijke uitleg, de vragen, foto’s en toeristische info vormen samen een tijdschriftje van 20 blz.

Omdat ik de zoektocht zo goed mogelijk wil doen, installeer ik me eerst in de tuin van Marie’s House, een koffiehuis aan de St-Salvatorskathedraal, om rustig de uitleg door te nemen.

Het tafeltje naast mij wordt net bediend.  De koffie ruikt heerlijk en als ik de warme wafel zie, komt het water me in de mond... De Hoorens koffie smaakt perfect en de heerlijk krokante wafel met slagroom blijkt de specialiteit des huizes te zijn.  Mijn namiddag kan bijna niet meer stuk.

Na een praatje met de uitbaters start ik de wandelzoektocht.

Het is een mooie wandeling door het centrum van Brugge, je wordt door zijstraatjes geleid die je anders voorbij loopt, en men vestigt je aandacht op details die je anders nauwelijks ziet.  Ik kan de meeste vragen beantwoorden en leer toch van alles bij. Onderweg ontmoet ik groepjes die ook aan het puzzelen zijn en samen helpen we mekaar verder.

Wanneer het bijna tijd is om huiswaarts te keren, heb ik al meer dan de helft van de vragen opgelost.  Omdat het antwoordblad maar tegen 8 oktober moet ingediend zijn, beslis ik het laatste stuk van de wandelzoektocht op een andere mooie namiddag uit te stappen.

www.krczoektochtenclub.be organiseert jaarlijks 2 wandelzoektochten in de historische Brugse binnenstad.  De wandeling die loopt tot 8 oktober 2015 heeft als hoofdonderwerp Brugse brugjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten