de oudste Chinees in Brugge


Op het einde van een drukke week, als ik hard gewerkt heb en er veel gebeurd is, als ik voldaan ben en ook een beetje moe, als ik op zo'n dag voldaan, moe en hongerig thuiskom en allerlei lekkers en gezonds in de ijskast vind en toch niet weet wat klaar te maken, als manlief net op dat moment arriveert en geen zin heeft in gewone dagelijkse kost, als we beiden wel goesting hebben in iets pittigs maar de fut even zoek is om ons werkplunje te wisselen voor een uit eten tenuetje, als we mekaar dan vragend aankijken dan weet ik dat één van ons zal bellen en de andere het avondeten zal afhalen bij de Chinees op de hoek.

Ik bestel onze lievelingsafhaalgerechten en een kwartier later staat de maaltijd op tafel.
 
Onlangs hadden we op het einde van een drukke week waarin veel gebeurd was, onverwacht iets te vieren.  Omdat we diezelfde avond nog bezoek verwachtten hadden we al een aangepast tenuetje aan en toen we mekaar vragend aankeken wist ik dat we deze keer bij de Chinees op de hoek uit eten gingen.

"China" is het oudste Chinees restaurant in Brugge, zeer gunstig gelegen op het eind (of het begin) van de winkelstraat, reeds veertig jaar een vaste waarde in de Brugse Zuidzandstraat vlakbij 't Zand.
Het interieur is zonder meer Chinese stijl, wat had je gedacht?
We worden hartelijk verwelkomt door uitbater Robert die ons herkent.  De ouders van Robert zijn in de jaren '60 van China naar België gemigreerd en hebben het restaurant in het centrum van Brugge opgestart.

We zijn vroeg en het is nog rustig.  Vandaag kiezen we voor de rijsttafel en krijgen vriendelijk het huisaperitief aangeboden en een schotel kroepoek.
Misschien kan het interieur hier en daar wel een opknapbeurt verdragen, het eten daarentegen wordt ter plaatse vers bereid door Roberts broer.  De huisgemaakte veggie loempia die als voorhapje geserveerd wordt heeft een ultra dun krokant deeg en de groenten zijn zacht gekruid en knisperend beetgaar.
De rijsttafel voor 2 personen bestaat uit 6 verschillende gerechtjes en wordt gloeiend heet aan tafel gebracht.  Wat krokant moet zijn is krokant, de zoetzure toets met ananas en ingelegde mini-uitjes en augurkjes is heerlijk, curry proeft naar curry, eend smaakt naar eend, heb je pittige saus gevraagd dan krijg je een pittig sausje.  De hete gerechtjes staan niet op een warmhoudelement, en naar het einde toe moeten we ons smultempo wat bijstellen om alle lekkers warm op te eten.

Na een koffie en een babbel met de immer sympathieke en praatgraage Robert, die veel zin voor humor heeft, weten we weer waarom we hier telkens blijven terugkomen.

Helemaal ontspannen en met de glimlach keren we huiswaarts.

Restaurant "China", Zuidzandstraat 45 te Brugge
een aanrader onder de Chinese restaurants!Geen opmerkingen:

Een reactie posten