Huiskamerrestaurant Bonte B

Restaurant Bonte B

Vind je het te druk in Brugge, sla gewoon een weg links of rechts in en je komt gegarandeerd in rustiger gebied. Een van die rustiger straten is de Dweersstraat, een verbinding tussen twee belangrijke winkelstraten (er is ook een in- & uitrit naar centrumparking Zilverpand). Omdat ik in de buurt woon, passeer ik er vrij veel en merk snel als er iets op til is. Zo startten een aantal jaar geleden (2012) grondige renovatiewerken aan een mooi pand en algauw ging er een bord aan de gevel: weldra opening restaurant Bonte B.

De naam Bonte B, klinkt puur en bondig maar deed me ook een beetje denken aan bonte boel, dus ik was heel benieuwd.

Het interieur met warme tinten en materialen en enkele designelementen draagt de signatuur van ontwerper Lieven Musschoot en geeft me een aangenaam huiskamergevoel. Het restaurant wordt gerund door de eigenaars, chef Bernard Bonte (ha, vandaar de naam) en partner Valérie Van Dycke. Chefkok Bernard tovert met veel smaak in de keuken en Valérie staat in voor een liefdevolle en discrete bediening.  Wij waren bij hun eerste gasten en wat hebben we genoten!
   
Toen het nog niet nodig was te reserveren gingen we vrij geregeld heerlijk dineren in Bonte B.  Nu gaan we er nog even graag maar moeten we ons restaurantbezoek een tijdje vooraf plannen.  We kiezen er meestal voor het excellente prijs/kwaliteit 3 of 4 gangenmenu (36€-52€).  De gerechten zijn verrassend, licht, mooi gepresenteerd en vooral bijzonder smaakvol.  
Van dinsdag tot en met zaterdag kun je er ook terecht voor de lunch.
Bonte B is een aanrader en aanwinst voor culinair Brugge!

Bonte B is een super huiskamerrestaurant, bijzonder verzorgd op alle gebied, je kunt er relax genieten van een pure, eerlijke, actuele, seizoensgebonden keuken in een ongedwongen sfeer.


Dweersstraat 12, 8000 Brugge 
0032 050/34.83.43

Bonte B neemt deel aan het Foodie evenement Kookeet, op zich een goede graadmeter voor de betere eetgelegenheden in Brugge. 
Gault Millau quotering: 14/20.

Neem een kijkje op de website www.restaurantbonteb.beGeen opmerkingen:

Een reactie posten