de verfijnde keuken van Assiette Blanche


De verfijnde keuken van restaurant Assiette Blanche

Bistro's en restaurants à volonté in het centrum van Brugge, maar welk kan ik met een gerust hart aanbevelen aan de gasten die we nog niet zo goed kennen?

Ik raad iedereen aan niet blindelings naar de Markt of de Burg te stappen. Wil je vooral genieten van de sfeer en architectuur op deze pleinen aarzel dan niet om je er te installeren, maar wanneer je zin hebt in een prima prijs kwaliteit etentje dan zijn er betere locaties in Brugge.


Restaurant Assiette Blanche is gelegen op een toplocatie in Brugge: rechtover de Burg én op een boogscheut van de Markt. 
Uitbater chefkok Stefaan Timmerman en zijn echtgenote serveren verfijnde seizoensgebonden gerechten en streekgerechten uit de Frans-Belgische keuken in een cosy interieur.  Beiden hebben hun origine aan de Belgische kust en het verwondert mij niet dat de specialiteit van het huis handgepelde grijze Noordzee garnalen zijn, natuur of verwerkt in de heerlijkste bereiding.

Als we zin hebben in een cosy tête à tête of een rustig avondje lekker tafelen en babbelen met vrienden dan is dat ons adres.
We kiezen er meestal voor de Bib-Gourmand driegangenmenu aan 37 euro (exclusief drank).  
Kijk op voorhand op hun website of het menu je bevalt in zo ja: snel reserveren!

Assiette Blanche neemt deel aan het jaarlijkse Brugse foodie evenement Kookeet, wat op zich al een graadmeter is voor de betere eetgelegenheid.  
Stefaan en Els staan voor de 5de maal op Kookeet, deze editie met een klassieker uit de Noordzee: gebakken zeetong "Belle Meuniere"Assiette Blanche: een topchef in een toegankelijke brasserie, wat wil je meer?

Philipstockstraat 23, 8000 Brugge, 0032 50/340 094 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten