Kamarama

Festival Kamarama
Van 1 mei tot 1 augustus 2012 zet Kamagurka in Brugge als curator een bijzonder kunstproject neer: Kamarama. Op verschillende locaties brengt hij werk van zijn eigen hand en van anderen die hem inspireren en fascineren. Het wordt een zomer vol kunst, verrassende perspectieven en de nodige dosis humor.
De Garemijnzaal (op de markt) wordt in tweeën gedeeld: in de eerste helft wordt de ruimte tussen de muren, het plafond en de vloer steeds kleiner, zodat je op het einde door de knieën moet voor de kunst. In de tweede zaal vergroot de ruimte langzamerhand weer tot haar normale dimensies.
Hier toont Kamagurka werk van kunstenaars die hem inspireren en beïnvloed hebben. Hij houdt ervan om oudere en eigentijdse kunst met elkaar te combineren. Ook internationale verbanden in de kunst fascineren hem.
Het Arentshuis wordt een levend atelier waar hij nieuw werk van zichzelf presenteert. Hij zal er ook af en toe  een nieuw werk creëren met andere kunstenaars zoals David Bade (1 mei), Stephen Tunney (3 en 4 mei), Werner Mannaers (17 en 18 mei), Jeroen Henneman (28 en 29 juni) en Muzo (10 en 11 juli).
Ook in het straatbeeld zal Kamarama opduiken met Kamagurka's ‘accidentalistische’ portretten van fictieve personen en met een nieuwe creatie van Yves Obyn, 'Oh, Boy!'.www.kamarama.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten