Proeven van Voorsmaak in de Heilige Magdalenakerk

* 2de editie van Voorsmaak gaat door op 12 en 13 mei 2018,  
op het binnenplein van het Europacollege aan de Verversdijk  *

Voorsmaak #1 Kerk Editie

Voorsmaak Brugge Kerk Editie


Op zaterdag 8 en zondag 9 april 2017 gaat de eerste editie van Voorsmaak door, als dat geen goede reden is om op een prachtige lentedag uit mijn luie zetel te komen?
Dat weekend hoef ik niet te kiezen naar welk restaurant we gaan, we proeven gewoon gerechtjes van 10 verschillende Brugse topchefs op 1 locatie.

Place to be: de Brugse Heilige Magdalenakerk aan de rand van het Koningin Astridpark.
Wat bijzonder is aan deze kerk: ze is niet ontwijd of onttrokken aan de eredienst, dat is uniek aan dit culinair event en de gerechtjes hebben dan ook een link met de locatie.
Zo worden er onder andere: Sausage from Heaven, Cheesus!, Hemelse choukes, Pittige engeltjes en Holy Crab, geserveerd.  Ik ben benieuwd!Het is volle namiddag wanneer ik er toekom.  De zon schijnt en het is aangenaam buiten, met als positief gevolg dat het binnen in de kerk geen overrompeling is. De meeste proevers nemen hun drankje en/of hapje mee naar buiten en genieten ervan op het kerkplein dat voor de gelegenheid volgezet is met tafels en krukjes.


Voorsmaak Magdalenakerk Brugge
De deelnemende chefs/restaurants zijn: Guy Acharye van Bhavani, Karen Keygnaert van Cantine Copine, Nick Spanhove van De Kaasconaisseur, Kristof Deprez en Simon Van Roose van De Mangerie, Diek Vanherentals van De Republiek, Thomas Vanwynsberghe van De Visscherie, Wim Vansteelant van Guillaume, Frederic Bruneel en Jürgen Aerts van Kok Au Vin, Jelle Hinderyckx van Komtuveu, en Tom Mestdagh van Tom's Diner/Nxt Door. Natuurlijk zijn er ook frisdranken, bieren (van Duvel Moortgat), wijnen (van Feys-Vanacker), koffies (van Veroma & Brazila) en enkele specials te verkrijgen.

De gerechtjes zien er zoals verwacht goddelijk uit en smaken hemels.

Praktisch: vrije toegang, betalen met jetons te koop in de kerk, gerechtjes kosten 2 à 8 euro.  Ik vergat te informeren naar de openingsuren maar denk dat je er terecht kunt van 11u tot 20u.


Voortaan hou ik voor Voorsmaak een gaatje vrij. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten