Kookeet: gastronomische stute met choco.


Kookeet editie 2013 werd door vele fijnproevers zeer gesmaakt.  En terecht!  
Wegens succes van de vorige edities moest het evenement  uitwijken van de Brugse Markt naar het ruimere Zand, en het gezegde "wijzig nooit een succesformule" in gedachten waren we allen benieuwd naar het resultaat.   Proficiat aan de organisatie van Kookeet! 

Eenmaal binnen in het open tentendorp op 't Zand en mede door de stralende najaarszon en de met bloemen, fruit en groen gedecoreerde fontein, was de vorige locatie zo goed als onmiddellijk vergeten, meer zelfs: de symbiose tussen het prachtig luchtige tentendorp en de omgeving van 't Zand was compleet.  Bijkomend voordeel is dat de fotogenieke Brugse markt niet meer ontsierd wordt door een "witte-hier-is-iets-te-doen-tent".  

Vooraf hadden we een tiental gerechtjes uit de brochure (Kookeet: Brugge voor fijnproevers) geselecteerd en ter plaatse lieten we ons nog extra verleiden.

Kookeet is... je gezellig laten verrassen door de heerlijk fijne creaties in gezelschap van vele bekende gezichten!

Dank aan alle chefs en hun teams die ons 3 dagen lang met de glimlach het beste van hun kookkunst hebben gegeven.
Enkel gastchef Wout Bru had zich wat misrekend in het gastronomisch potentieel van Brugge, zondagmiddag waren zijn hapjes al uitverkocht, daarna had hij er de bru(i) aan gegeven en liet hij in zijn plaats, door een aantal moedige studenten van kokschool Spermalie, een vervanggerechtje bereiden.  

Tot slot wil ik absoluut de nagerechtenbrigade: Tom Van Loock van patisserie Academie, Servaas Van Mullem en Dominique Persoone van The Chocolate Line speciaal vermelden.  Wat mij betreft slaagden zij er weeral in om met hun vakmanschap, creativiteit en originaliteit o.a. "een stute met choco" om te toveren tot een van de topgerechtjes van Kookeet 2013!

www.thechocolateline.be
www.patisserieacademie.be

Terwijl ik nog nageniet droom ik al van Kookeet 2014 op 4, 5 en 6 oktober.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten