Pagina's

Reiefeesten 2013.

Een van de topevenementen in Brugge is (was) het vijfjaarlijkse Reiefeest.


 Volgend Reiefeest:  in de zomer van 2018 gaat niet meer door!

Het Comité voor initiatief vindt onvoldoende geld om nog een feest te organiseren, aldus voorzitter Eddy Van Eylen.
De 50ste editie in 2013 is dus de laatste geweest.  Jammer.

Het Reiefeest is een avondspektakel in open lucht met dans, toneel, muziek en lichtspel, dat zich afspeelt op verschillende locaties verspreid over de historische binnenstad.  
De spektakels worden opgevoerd langs de sprookjesachtig belichte Reien (Steenhouwersdijk, Rozenhoedkaai en Dyver) en op de mooiste binnenpleinen (Burg, Gruuthuse en Oud Sint-Jan).

Tien afwisselende taferelen van gemiddeld 12 minuten voeren u terug naar de fascinerende Middeleeuwen, fonkelende Bourgondische tijd, fleurige Renaissance en frivole Barok.

Eenmaal op het parcours beslist u zelf welke taferelen u in welke volgorde bekijkt.

* Op de filmset op de Burg sta je o.a. oog in oog met Audrey Hepburn
* Houd, in de buurt van 't Oud Sint-Janshospitaal, maar beter een doekje voor de mond, want de pest doet opnieuw intrede in Brugge
* Aan de Steenhouwersdijk staat de brandstapel klaar, maar voor wie?
* Tot overmaat van ramp zie je langs de Rozenhoedkaai hoe de bliksem inslaat op Brugges bekendste bouwwerk
* ...
Als dat maar goed komt!

De Reiefeesten worden om de 5 jaar georganiseerd en gaan door op vrijdagen, zaterdagen en zondagen in augustus telkens vanaf 21 uur tot middernacht.  De vorige Reiefeesten gingen door in 2013 de eerstvolgende zijn gepland voor 2018, maar zullen niet meer doorgaan.

De Praalstoet van de Gouden Boom, een ander 5 jaarlijks evenement in Brugge dat zeker de moeite waard is gaat wel nog door in de zomer van 2017.  Wil je meer info erover klik dan hier.



Feast on the canals of Bruges
A unique nocturnal event, a enchanting spectacle along the romantic canals and in the squares of historical Bruges, with dance, music, historical evocations...



La fêtes des Canaux à Bruges
Un evenement nocturne unique, un spectacle féerique le long des canaux  romantiques dans le coeur historique de Bruges avec de la dans, de la musique et des évocations historiques...




www.comitevoorinitiatief.be



Geen opmerkingen:

Een reactie posten