Brugge Boat Race en Danilo Napolitano

Het is 6° warmer dan gisteren, volgens de weerberichten komen er nog 6° bij.  Ik hoop het want dit weekend staan er 2 outdoor activiteiten in de Brugse agenda.

Brugge Boat Race 2013

De Koninklijke roeiclub Waggelwater organiseert voor de 19de keer haar internationale Boat Race in de Brugse wateren en mag meer dan 700 atleten uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittanië, Oostenrijk, Denemarken, Zwitserland en België verwelkomen.
Zaterdag 2 maart 2013 om 13u30 strijden een 50-tal gestuurde achtriemen over een afstand van 5000 meter.  Om de minuut starten 2 boten boord aan boord. 
Zondag 3 maart 2013 om 10u30 wordt nogmaals over 5000 meter geracet in alle andere boottypes, nu start om de 15 seconden een boot.

De Brugse roeiclub beschikt over een prachtig clubgebouw en cafetaria met zuiders terras en uitzicht over de regio en 't Waggelwater.  Alle passanten zijn er van harte welkom.

Het Waggelwater is een deel van het kanaal Brugge-Oostende, op slechts een paar kilometer van de binnenstad van Brugge.  Je kunt er lange wandelingen maken, joggen, fietsen... Na 20 km fietsen langs het kanaal ben je in Oostende, onderweg passeer je verschillende eet- en drinkgelegenheden en ook de Spuikom, een gebied van 80ha voor oesterkwekers, vissers, watersporters en wandelrecreatie.
www.krbrugge.be

Driedaagse van West-Vlaanderen 'Johan Museeuw Classics'

Zaterdag 2 maart 2013, een maand voor de Ronde Van Vlaanderen, starten 25 ploegen een rit van de 3-daagse van West-Vlaanderen, op het Zand in Brugge.  Een onuitgegeven etappe van 175,4 km met aankomst in Harelbeke. 

Het Zand is vrij toegankelijk en staat vol toerbussen, ploegmedewerkers, fans en daartussen goed ingeduffelde wielrenners.  Ik moet op de kreten van enkele liefhebbers afgaan om de toprenners te herkennen.  Mijn aandacht wordt getrokken door een vader en zijn 2 dochtertjes die blij enthousiast "Napolitano" roepen en naar een, voor mij onbekende Italiaan in een Accent-Jobs-outfit, toestappen.  Waarom heb ik mijn fototoestel niet bij? 

Iljo Keisse staat als eerste aan de start.  Ik heb een mooi zicht op de meute die aanzet na het startschot van burgemeester Landuyt.
Kwitsoender wie de koers zal winnen?  Kenners voorspellen dat de rit zal eindigen op een massasprint en tippen op Cavendisch.

Een paar uur later verneem ik dat die sympathieke Napolitano de koers wint!   Danilo Napolitano heeft er vandaag minstens één fan bij.Geen opmerkingen:

Een reactie posten