Den Dyver, geen bierrestaurant meer.

Bierrestaurant Den Dyver was vroeger, toen het uitgebaat werd door de familie Vandenbussche, hét adres bij uitstek voor culinaire bierliefhebbers in Brugge.  De gedrevenheid en het professionalisme van de tweede generatie Vandenbussches, met onder andere Achim in de keuken, voorspelde veel goeds voor de toekomst, maar jammergenoeg mocht het niet zijn.


Na de overname en een grondige opfrisbeurt openen nieuwe uitbaters, chef-kok Frederik De Vestele en zaalverantwoordelijke Pascal De Zutter (beiden van brasserie Raymond op de Eiermarkt) er hun luxebrasserie met behoud van de naam Den Dyver.
Op de kaart eigentijdse vis- en vleesbereidingen en een gevarieerd wijnaanbod, geen bijzondere-bieren-kaart meer.

Het is dus met een dubbel gevoel: spijtig dat Den Dyver geen bierrestaurant meer is én benieuwd naar de nieuwe troeven, dat we er weer dineren samen met een koppel culinaire vrienden.

Het interieur is een mix van oud en nieuw, karakteristieke houten balken in het plafond, authentieke terracotta vloer en contrasterende hippe verlichtingsarmaturen. Die mix en de warme kleuren zijn typisch voor Brugge en ik hou daar wel van.

We krijgen de ronde tafel in een rustige hoek toegewezen en zijn daar heel blij om, want in het midden van het restaurant is een lange tafel gedekt en een beetje later komt er een groep binnen.

We kiezen voor het degustatiemenu à 49,50 euro.  De verrukkelijke presentatie van de voorgerechten prikkelt onze smaakpapillen en we worden niet teleurgesteld.  De gerechten zijn heel lekker, enkel de wijn, de fles staat niet bij ons op tafel, wordt veel te laat bijgevuld.

Alhoewel we niet direct een nieuwe troef kunnen toekennen aan luxebrasserie Den Dyver, beleven we met het hele gezelschap een heerlijke avond en beloven we elkaar, zeker terug te komen bij betere weersomstandigheden zodat we kunnen tafelen in de prachtige binnentuin van het restaurant.

Luxebrasserie Den Dyver, met of zonder biertroef, smaakt naar meer!
 Dijver 5, Brugge
050/33.60.69
website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten