Tenerife steeds opnieuw bovenaan ons verlanglijstje.

We genieten ervan onze gasten te verwennen en een beetje wegwijs te maken in wat Brugge te bieden heeft.
We voelen ons voldaan wanneer ze na een paar dagen, Brugge verlaten met het gevoel te willen terugkeren om de stad en haar ommeland nog beter te ontdekken.

Zelf kennen we dat gevoel maar al te goed.  Verschillende locaties staan steeds opnieuw bovenaan ons verlanglijstje.  Tenerife, het eiland van de eeuwige lente, is er één van.Jaren geleden zijn we toevallig verzeild geraakt op Tenerife.  
Na een 4-uren vlucht en kwartiertje autorijden zet een taxi ons af op de Ramblas van een, zo leek het toen, verlaten vissersdorpje. 
Het enige positieve dat ik die namiddag kan bedenken is dat ons logeeradres gelegen is op de eerste lijn, vlak aan zee, met een zuidgericht terras en prachtig zicht over de oceaan en een wandelpad.

Zuidgericht terras direct aan zee en wandelpad

Achteraf ontdekken we dat het visserdorp, Las Galletas, een van de meest authentieke en levendige van de regio is, enkel tijdens de siesta lijkt het op `t eerste zicht verlaten.  
Het wandelpad blijkt over het ganse eiland te lopen en is op sommige plaatsen een heuse dijk met winkels en eetgelegenheden.  Jammer genoeg is het pad hier en daar onderbroken en moet je een ommetje maken, maar het is de bedoeling dat je het hele eiland kunt rondstappen op een kilometerslang pad!  Wij hebben al gewandeld van surfcenter El Medano tot het kerkje van El Puertito bij La Caleta, niet in èèn keer natuurlijk ;-).

We komen nog steeds naar Tenerife en verblijven in dezelfde regio als toen. 
In Zuid-Tenerife zijn de temperaturen het zachts en het is de ideale uitvalsbasis om het eiland te verkennen. 
wandelpad Tenerife

Geen opmerkingen:

Een reactie posten