Stedenhoppen met de motorbike (van Benidorm naar Granada)

Na een weekje tussen de overwinteraars in Benidorm zijn we klaar voor onze motortrip door Andalusie.

De volle maan zakt langzaam wanneer we de Autovia richting Granada oprijden. De Autovia del Mediterraneo is een Spaanse autoweg die helemaal langs de Middelandse-Zee-kust loopt, 1.300 km lang, van Barcelona in het noorden via Valencia naar Algecira in het Zuiden. 


Even later zien we de zon opkomen boven de velden en 100 km verder stoppen we aan een baanrestaurant.Een "café con leche y bolleria" brengt mij weer in de juiste stemming en off we go, nog 300 km voor de boeg.
Dankzij 
een strak wegdek en weinig verkeer vorderen we goed.

Algauw rijden we Andalusia binnen, vanaf de Autovia lijkt Andalusie één grote uitgestrekte olijfboomgaard.  In de verte zien we de Sierra Nevada met aan de Zuidkant ervan het Alpujarra gebergte: gemaakt voor motorrijders... maar dat is voor een andere keer.

Net vóór Granada stoppen we nog even aan de grotwoningen van Guadix.


Granada

Ik heb goeie maar heel vage herinneringen aan een vroegere citytrip naar Granada - Sevilla en Cordoba.
Nu ik terug in Granada ben, bijna 2000 km van onze thuishaven in Brugge, wil ik de stad toch wat beter leren kennen, aanvoelen en beleven, dus voorzie ik hier 3 á 4 dagen te blijven.

Omdat we vooral de stad willen ontdekken én het Alhambra willen bezoeken kiezen we voor een B&B dichtbij het infokantoor van toerisme, dat is altijd centraal gelegen, én op de weg naar het Alhambra.
Gelukkig is het geen hoogseizoen en vinden we snel een B&B die ons bevalt en waar we de moto veilig kunnen parkeren.
...  wordt vervolgd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten