Bourgondisch chocolademenu

Brugge doet haar reputatie van chocoladehoofdstad alle eer aan.
Niet minder dan 8 kwaliteitsrestaurants verleggen hun culinaire grenzen en gaan creatief aan de slag met chocolade. 

Wij willen dat graag proeven en reserveerden een tafel bij Bistro Den Amand.
Den Amand ligt al 15 jaar verscholen op een charmant autovrij pleintje, palend aan de markt.
 An Visser staat er achter het fornuis van de open keuken en prepareert er seizoensgebonden gerechten.  Een maandmenu en tal van suggesties vullen de vaste kaart aan. 
Tot 28 februari 2013 serveert ze ook haar chocolademenu:
* grietfilet/fettuccine/wokgroenten/tomatensaus met Dominicaanse chocolade
* hertenkalf/oesterzwammen/witloof/wildsaus met Vanuatu melkchocolade
* chocoladelekkerijen/koffie of thee

We worden heel vriendelijk ontvangen door gastheer Arnout en ook chef-kok An komt even uit haar keuken om ons te verwelkomen.  Er is een gezellige sfeer in de bistro en even later zit het er vol.


Wij hebben heel erg genoten van het chocolademenu bij Bistro Den Amand.  De bediening ging vlot, de porties waren ruim, de gerechten smaakten ons voortreffelijk en de chocolades ?... Die waren subtiel verwerkt in het voor- en hoofdgerecht, terwijl het dessert bestond uit een mooi gepresenteerd trio van chocoladelekkernijen: chocolademousse, chocoladeijs en nog een ander chocoladetoetje... Heerlijk!

Voldaan en gelukkig wandelen we huiswaarts.

Chocolademenu's in Brugge, nog tot 28 februari 2013. 
Enkele deelnemende restaurants: Patrick Devos www.patrickdevos.be; Het Zwaantje www.hetzwaantje.be; La Tâche www.latache.be; De Mangerie www.mangerie.com; Bistro Den Amand www.denamand.be; 't Jong Gerecht www.tjonggerecht.be;

Zeker de moeite!
Kies je restaurant, reserveer je overnachting en geniet van jullie "voldaan en gelukkig wintermoment" in Brugge.







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen