Historium Brugge - preview

Historium - bijna de nieuwe topattractie van Brugge.

Een maandje voor de opening van wat de nieuwe toeristische topattractie in Brugge moet worden sta ik voor de ingangspoort van het indrukwekkende neo-gotische hoekgebouw op de markt.  Rechts van me torent het Belfort over de Brugse binnenstad uit.
Ik heb het geluk om samen met een 70-tal stadsgenoten een exclusieve preview van de attractie Historium te mogen meemaken.
We verzamelen in de inkomhal waar een immense muurschildering trompe l'oeil ons het Brugge uit de middeleeuwen anno 1435 laat zien.  Het panorama van Brugge is geschilderd door de bekende trompe l'oeil schilder Bert Vanwijnsberge. 
Onze hoge verwachtingen worden er niet minder van!
Even later krijgen we wat uitleg over de bedoeling van deze preview-testavond en dan is het zover...

De attractie is begeleid, in groep en duurt ongeveer een half uur.  De decors zijn nog niet helemaal af en de synchronisatie tussen beeld, klank en licht is nog niet top maar wat we nu al te zien krijgen is veelbelovend.  Je stapt als het ware in een teletijdmachine die je naar de gouden tijd van het middeleeuwse Brugge brengt.  Ik vind het een unieke belevenis om even te ervaren hoe het er in de 15de eeuw in het centrum van Brugge aan toeging.

Achteraf vernamen we dat er naast beeld, klank en tastbare zaken, ook nog geuren en smaken aan de attractie zullen toegevoegd worden.  Ik ben echt heel benieuwd naar het eindresultaat.

Nog een maandje goed doorwerken en op 25 november 2012 opent Historium Brugge voor iedereen zijn deuren.  Allen daarheen!

Lees ook: Historium 3 jaar later.


www.historium.be
www.bert-v.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten