Dit is het onderwerp - de rode draad - het beeld - de gedachte waarrond Triennale Brugge 2015 zich realiseert. Dit is de uitdagende trip waaraan achttien gerenommeerde internationale kunstenaars deelnemen.
Langs een parcours in de historische binnenstad staan 18 outdoor kunstwerken.
Voor wie het volledige parcours te lang vindt is het opgedeeld in 3 wandelroutes.
De Zuidelijke wandelroute 1,8 km
Start omgeving Station
waar je meteen een werk aantreft van de Bruggeling Daniel Dewaele. The Passage Room is een open container die peilt naar je wensen en verlangens als kandidaat-inwoner van Brugge. Eenmaal ingeschreven als inwoner van Brugge wandel je richting Begijnhof.
Tree huts in Bruges |
Het Brugs Begijnhof is dezer dagen veel meer dan een gewoon begijnhof.
De Japanse Tadashi Kawamat hangt er zijn sculpturen als boomhutten in de hoogte.
Heel mooi! Hier kan ik wegdromen.
Undercurrent Bruges |
Hou jij meer van hoogspanning stap dan door naar de Oud Sint-Jans Hospitaal site, waar het energieke werk van het Brits-Duits kunstenaarscollectief HeHe in het water is gevallen.
Wanneer je energiegevoel op het juiste peil is (hier zijn veel terrassen met zicht én drank én hapjes) kun je verder wandelen richting centrum.
Als je het juiste traject volgt passeer je het plein aan de voet van de eeuwenoude Sint-Salvators kathedraal waar Song Dong zijn Chinese rotstuin heeft aangelegd. De constructie is opgebouwd uit (eeuwen)oude Chinese afbraakmaterialen. Song Dong creëert een spanning tussen vergankelijkheid en conserveringsdrang. Het taoistische begrip "Wu Wei" or "Doing Nothing Doing" betekent niet-handelen of doen door niet te doen...
De Song Dong constructie komt hier uitermate tot haar recht aan de voet van de oude kathedraal vind ik en is tot zover samen met de boomhutten in het Begijnhof mijn favoriete kunstwerk.
Nu loopt het parcours richting Markt waar de Centrale wandelroute start.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten