Hippe terrassen aan het water


4 hippe, unieke, sfeervolle, mooie terrassen aan het water in Brugge

Zo'n droge zonnige zomer hebben we in lang niet meer gehad.

Het is dan ook met veel plezier dat ik tijdens mijn wandelingen en fietstochtjes in en om Brugge wat meer drinkstops inlas dan gewoonlijk en daarvoor telkens een terras uitzoek.
Ik heb veel terrassen gezien, geprobeerd en goed bevonden, verschillende knus en ingesloten, sommige open met ruim zicht, andere langs de gevel op het voetpad, weinige in de schaduw van verkoelend groen, vele onder een parasol in de volle zon, en last but not least enkele aan het water...Sint Jans Hospitaal site
Ruim terras aan het water in het historisch kader van het Brugs Sint Jans Hospitaal.
Het grote terras op de foto hoort bij loungebar B-In.  Alhoewel het terras super gelegen is, is het er dikwijls heel rustig, het lijkt wel of veel Bruggelingen en toeristen deze site nog niet ontdekt hebben. Ernaast zijn nog andere gezellige terrassen van kwaliteitsvolle etablissementen zoals brasserie Lilaloe.  En als extraatje kunnen de kunstliefhebbers er tot 18 oktober (2015) de hedendaagse installatie "Undercurrent" van kunstenaarscollectief Hehe bewonderen die er gebouwd is naar aanleiding van de Brugse Triënnale 2015.

Predikherenrei

Een andere reeks sfeervolle terrassen aan het water vindt je aan de Predikherenrei.  Ook op een zonnige winterdag is het daar zalig zitten met een Belgisch biertje of een warme chocolademelk.  De terrassen liggen meters lang langs het water en zijn goed gekend bij Bruggeling en toerist, daardoor is het is niet altijd evident een plekje te vinden.

Rozenhoedkaai

Het meest unieke terras aan het water in Brugge is het terras van biershop en bierbar 2Be.  Het terras van de bierbar is zo goed als verborgen vanaf de inkom, wie door de bar gaat wordt verrast en kijkt vanop het terras uit over de Rozenhoedkaai, een van de meest gefotografeerde spots van Brugge. Prachtige locatie met uniek zicht op het af en aanvaren van de bootjes op de Reie.

Bruges Urban Egg 
"URB EGG" café terras 


Gebouwd ter gelegenheid van de Triënnale 2015 dus jammergenoeg maar te bezoeken tot 18 oktober.

Ik hoop van harte dat deze site aan de oude Gistfabriek vanaf nu elk jaar een hip of hot project mét terras aan het water voor ons in petto heeft.

Super goed nieuws: zomer 2016 komt opnieuw een versie van het Urb Egg café terras aan de Gentpoort!

Tijdens zomer 2017 komt het Urb Egg café aan het water in de parkzone tussen station en Boeveriepoort.  Ik ben benieuwd ;-)

NIEUW: tijdens Triënnale 2018 zijn er 2 Urb cafés:
- Urb Egg in de tuin van de Poortersloge aan het Jan van Eyck plein centrum historisch Brugge
- Urb Sea op het strand van Zeebrugge

Hip of hot, bij zomers weer is een terras aan 't water perfect.

Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten