Uitgerust en benieuwd naar meer van dat moois zetten we onze triënnale wandeling verder langs de Potterierei. Wanneer we de Duinenbrug naderen merken we een sculptuur in het water.
9° Potterierei bij Duinenbrug
Acheron I van Renato Nicolodi
De kunstenaar suggereert een verbinding tussen onze huidige samenleving en een onder(andere)wereld. Het wateroppervlak fungeert als grens tussen beide werelden, een overgang tussen leven en dood.
Terwijl we richting Grootseminarie stappen laten we onze gedachten nog wat voortkabbelen.
10° Grootseminarie Potterierei
Hier worden we zonder enige twijfel verwend: 4 installaties op een adembenemende locatie wauw wow wauw wow!
Selectie (3 stuks) uit de collectie van FRAC
Khayyan Fountain of Life van Monir SF
Hou er rekening mee dat de indoor installaties te bezichtigen zijn tot 18u, wij waren goed op tijd en met de Fountain of Life in mind verlaten we het Grootseminarie richting Sasplein en pakhuizen site Dupont, het uiterste punt van deze triënnale wandeling.
11° Site Dupont, Wulpenstraat (uiterste punt van de wandeling)
House of time - Raumlabor
Gedurende 1 jaar werkt Architectenbureau Raumlabor er samen aan een ontmoetings- en productieplek door en voor jongeren. Raumlabor wil het individualisme doorbreken en via kunst en architectuur experimeteren met immateriële waarden zoals betrokkenheid en engagement.
Hoe op creatieve wijze gebruik maken van een oude industriële site alias een stedelijk publieke ruimte.
Na het minst voorspelbare, meest verrassendste "werk" van de wandeling keren we langzaam terug naar het kloppend hart van de Triënnale 2018.
We volgen de Langerei, de naam zegt het zelf het is een lang stuk Reie. In de bloeiperiode van Brugge voeren schepen de goederen langs hier de stad binnen. De Spiegelrei slaan we links in richting Jan Van Eyckplein, waar Skyscraper, het boegbeeld van Triënnale 2018, uit het water springt.
12° Jan Van Eyckplein
Skyscraper (the Bruges Whale) van StudioKCA
De gigantische blauwe vinvis is opgebouwd uit afval verzameld uit de plasticsoep die wereldwijd in de zeeën drijft. Samen met het Hawaii Wildlife Fund heeft StudioKCA afval bijeen geraapt, schoongemaakt en gesorteerd. De installatie is opgebouwd met deze vondsten. Hiermee willen de kunstenaars de aandacht vestigen op de universele problematiek van vervuiling die ons allen aanbelangt.
Met deze boodschap eindigen we onze wandeling.
Hopelijk rest je nog wat tijd om de Poortersloge te bezoeken.
Heb je een hongertje of een dorstje? Je bent hier in het centrum van de oude binnenstad, er zijn tal van eet- en drinkgelegenheden in de buurt. Misschien wil je iets nuttigen in het Urb Egg café, de pop-up bar die tijdens Triënnale 2018 geopend is in de tuin van de Poortersloge.
P.S. Als je het wenst kan je deelnemen aan een stadswandeling onder begeleiding van een opgeleide stadsgids - klik hier voor meer info
Geen opmerkingen:
Een reactie posten