Meifoor


paardenmolen Meifoor Brugge
Toen de stad Brugge in 1200 het recht verkreeg om een internationale jaarmarkt te organiseren ontstonden in de rand van die jaarlijkse markt allerlei vormen van vermaak. Men had vlug door dat er op marktdagen goede zaken konden gedaan worden door de bezoekers plezier aan te bieden: clowns, goochelaars, muzikanten, vuurspuwers, waarzeggers,...
In de loop der jaren werd naast het commerciële luik, het aandeel amusement van de foor steeds belangrijker en vele jaarmarkten evolueerden uiteindelijk naar louter amusementsforen.
Vandaag is de eeuwenoude Brugse jaarmarkt uitgegroeid tot de grootste kermis van de stad: de Meifoor.
Meifoor Brugge 
clown carrousel 
Tijdens het erfgoedweekend van 23 en 24 april 2016 kan je deelnemen aan een wandeling die helemaal in het teken staat van de rituelen verbonden aan de foor. De wandeling vertrekt in het Rijksarchief aan de Predikherenrei te Brugge. Je moet wel op voorhand inschrijven als je wil deelnemen, dit kan je hier.  De Meifoor-wandeling is activiteit nummer 10.      

Bruges fair
foire Bruges
reuzerad Albertpark Brugge

De Meifoor opent elk jaar de 3de vrijdag na Pasen, uitzonderlijk is er in 2020 geen Meifoor omwille van de Covid19-virus maatregelen.
De feestelijke opening gaat gepaard met een verklede kinderstoet om 19u en vuurwerk 's avonds.
De kermis blijft een kleine maand in Brugge.

   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten