Pagina's

Almhouses

Bruges has dozens of Almhouses (Godshuizen) which where established in the 14th century by the wealthy people or guilds for the poor, elderdly & widows.


Almhouses are built like mini-beguinages small white washed houses clustered round a central courtyard and also listed as world heritage by Unesco.


Most are still occupied by elderly people so please visit respectfully.

Certainly worth incorporating into a stroll around Bruges.


De Brugse Weggeefwinkel: precies wat ik zocht!


Manlief en ik wonen ongeveer 4 jaar in onze huidige woonst, de woning is niet heel ruim maar wel gezellig en gerieflijk en we beschikken er over alles wat we nodig hebben. De kasten zitten vol en in huis hebben we niets tekort, maar ook niets teveel. Wat we teveel hebben staat gestockeerd in onze garage... al 4 jaren lang.

5 bijzondere Brugse bruggen...

Onlangs las ik een Engelstalig artikel "10 beautiful bridges to get engaged on" (tien mooie bruggen voor een huwelijksaanzoek) en ja wat dacht je, er is een Brugse brug opgenomen in de lijst van s' werelds meest romantische bruggen.
Alhoewel er veel verschillende versies zijn over de juiste betekenis van het woord "Minne" verklapt de naam het eigenlijk een beetje, het is inderdaad de Minnewaterbrug die geselecteerd werd om op de lijst te prijken en wel om volgende reden: "the setting is so pretty that you'll be inspired to propose" (het decor is zo sprekend dat je erdoor geïnspireerd wordt een aanzoek te doen).
Bij het artikel ook een mooie foto, doch niet van de geroemde Minnewaterbrug maar wel van de lieflijke Begijnhofbrug die een boogscheut verder ligt.

De lieflijke Begijnhofbrug
Begijnhofbrug
Welke Brugse brug is nu de meest romantische?

Restaurant Guillaume: klein en fijn met een nostalgisch toetje.


Restaurant Guillaume bestaat 15 jaar!
Guillaume is gevestigd in een typisch Brugs huisje in een woonwijk niet ver van 't Zand.
Bezoekers vinden het eethuis ofwel geheel toevallig ofwel (en vooral) via jarenlange mond aan mond reclame.
Wijzelf zijn er een aantal jaar geleden toevallig terecht gekomen toen we deelnamen aan een georganiseerde "Smaken en Genieten" wandeling door Brugge.